A kiállítás – a Bécsi Design Hét rendezvénysorozat részeként – szeptember 28. és október 6. között díjmentesen látogatható a Stilwerk épület aulájában. A tárlat a Balassi Intézet – Collegium Hungaricum Bécs, a Magyar Formatervezési Tanács és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala közötti együttműködés keretében jött létre

Nyitva tartás: Hétfőtől szombatig 10 és 19 óra között

Cím: Stilwerk Vienna (1020 Vienna, Praterstraße 1)A kortárs magyar designt reprezentáló alkotások nem egyedi válaszokként vannak jelen a kiállításon, hanem a szellemi teljesítmény és a kreatív potenciál folytonosságát reprezentálják. A kiállított tárgyak mindegyike referenciális viszonyban van a múlttal, párbeszédet folytat a magyar design- és vizuális kultúra korábbi alkotásaival. Tervezőik örökösök is egyben, akik tudatosan használják a nemzeti MÉM-készlet legkülönfélébb elemeit. A lokális tartalmakban és referenciákban gazdag alkotások révén múlt és jelen egymástól elválaszthatatlanul jelenik meg a kiállításon, a hangsúly a folytonosságra kerül, a hagyomány jelenvalóvá és egyben átélhetővé válik.

Kollektív kulturális emlékezetünk legkülönfélébb rétegeiből válogattunk. Újraértelmezett hagyományok, − halasi csipke – Lacy Tales collection, herendi porcelán –Table-Wear jewelleries −, éppúgy láthatók a kiállításon, mint a magyar népviseletből és motívumkincsből merítő munkák − Pixelfolk collection and Expanding bags. A XX. századi magyar designtörténet csúcsteljesítményeivel állnak folyamatos dialógusban a kortárs tervezők. A Bauhaus szellemi örökségének továbbvitele − László Moholy-Nagy - Helix interactive object − és a design-ikonokkal folytatott párbeszéd − Rubik’s cube – Cocodice − egyaránt jellemző tervezői attitűdök. A (g)lokalizmus, a New Craft és a tradíciók újragondolása mint a nemzetközi design szcéna aktuális alkotói válaszai, a magyar vizuális kultúrát is meghatározzák.

 

Kurátorok: Magyar Formatervezési Tanács
Halasi Rita Mária, esztéta, az MFT tagja
Projekt menedzser: Magyar Formatervezési Tanács Irodája
Szövegek: Halasi Rita Mária
Fordítás: Sarkady-Hart Krisztina
Installációs terv: Reich Wanda és Varga Noémi, www.numbernow.org
Grafikai terv: Balogh Balázs, www.baloghbalazs.com

 

Szervező és finanszírozó: Magyar Formatervezési Tanács

www.mft.org.hu

Hiba | hdc-satellite.hu

Hiba

Hibaüzenet

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /www/data/mft/includes/bootstrap.inc:1391) drupal_send_headers() függvényben (/www/data/mft/includes/bootstrap.inc 1239 sor).
  • PDOException: SQLSTATE[HY000]: General error: 8 attempt to write a readonly database: INSERT INTO {watchdog} (uid, type, message, variables, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (?, ?, ?, ?, ?, ?, ?, ?, ?, ?); Array ( [0] => 0 [1] => cron [2] => Attempting to re-run cron while it is already running. [3] => a:0:{} [4] => 4 [5] => [6] => http://www.hdc-satellite.hu/hu/kiallitas/folyamatos-jelen-magyar-szatellit-kiallitas [7] => [8] => 127.0.0.1 [9] => 1586238495 ) dblog_watchdog() függvényben (/www/data/mft/modules/dblog/dblog.module 154 sor).
A webhelyen nem várt hiba történt. Később érdemes újra megpróbálni.

Uncaught exception thrown in shutdown function.

PDOException: SQLSTATE[HY000]: General error: 8 attempt to write a readonly database: DELETE FROM {semaphore} WHERE (value = :db_condition_placeholder_0) ; Array ( [:db_condition_placeholder_0] => 375301935e8c141f6d4e46.30822503 ) in lock_release_all() (line 269 of /www/data/mft/includes/lock.inc).